Εθελοντική Δράση Olympus Marathon

by marathonserres.gr
2 λεπτά
Εθελοντική Δράση Olympus Marathon

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Μαραθωνοδρόμοι Σερρών διοργάνωσαν εκδρομή στον Όλυμπο, στα πλαίσια του αγώνα Olympus Marathon. Η αγάπη για την φύση, το βουνό, την άθληση, αλλά και η αλληλεγγύη που μας διακρίνει ως ομάδα, μας φέρνει κάθε Ιούνη στο βουνό του Ολύμπου.

Τον Ιούνιο το 2018, και για πρώτη φορά, οι Μαραθωνοδρόμοι Σερρών αποδείξαμε έμπρακτα την αλλυλεγύη μας σε όλους τους αθλήτες των αγώνων Olympus Marathon & Olympus Ultra.

Μια επταμελής ομάδα από μέλη των Μαραθωνοδρόμων Σερρών, ανέλαβε εθελοντικά την επάνδρωση ενός σημαντικού Σταθμού Υποστήριξης των Αγώνων Olympus Marathon & Olympus Ultra.

Ο Σταθμός Υποστήριξης που αναλάβαμε βρισκόταν στην θέση του Καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός / Ζολώτα. Για τους αθλητές του Olympus Marathon ήταν το 25 χλμ του αγώνα, ενώ για τους αθλητές του Olympus Ultra ήταν περίπου το 52 χλμ της διαδρομής.

Η ομάδα των Μαραθωνοδρόμων Σερρών ξεκίνησε το στήσιμο του Σταθμού Υποστήριξης απο νωρίς το πρωί, πριν την εκκίνηση του Olympus Marathon. Έτσι διασφαλίσαμε την άρτια οργάνωση του Σταθμού Υποστήριξης για την εύρυθμη λειτουργία του.

Παράλληλα με το πολύ σημαντικό έργο της τροφοδοσία που παρείχαμε στου αθλητές των αγώνων Olympus Marathon & Olympus Ultra, αναλάβαμε και την χρονομέτρηση των αθλητών στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι οι αθλητές των αγώνων μπορούν να γνωρίζουν την χρονική στιγμή την οποία πέρασαν από τον Σταθμός Υποστήριξης π στην θέση του Καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός / Ζολώτα.

Πιο σημαντικό όμως θεωρούμε την εμψύχωση που προσφέραμε στους αθλητές των αγώνων Olympus Marathon & Olympus Ultra! Είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο κατά την διάρκεια ενός αγώνα, το οποίο έχει βιώσει κάθε δρομέας.

Υποδεχτήκαμε με χειροκρότημα & χαμόγελο κάθε αθλητή που πέρασε από τον Σταθμό Υποστήριξης, και βοηθήσαμε με λόγια να δώσαμε δύναμη να συνεχίσουν την αξιοθαύμαστη προσπάθεια τους. Σε αυτό μας βοήθησαν και οι θεατές που βρισκόντουσαν στο σημείο, στους οποίους μεταφέρουμε το πόσο ένα απλό χειροκρότημα βοηθάει τους δρομείς να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.

Ως Μαραθωνοδρόμοι Σερρών ήμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετήχαμε για ακόμη μία φορά ως εθελοντές σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα τρεξίματος, και βοηθήσαμε πάνω απο 800 δρομείς.

Τα θετικά σχόλια που ακούσαμε από τους αθλητές των αγώνων Olympus Marathon & Olympus Ultra, καθώς και τα εύσημα απο τους διοργανωτές των αγώνων, μας δίνουν την θέληση να συμμετέχουμε και στην επόμενη διοργάνωση το 2019.

Και θα το κάνουμε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση! Θα συνεχίσουμε το Εθελοντικό μας Έργο ως ομάδα και θα ήμαστε πάλι εκεί. Να υποστηρίξουμε όλους τους δρομείς που συμμετέχουν, αλλά και να μεταδόσουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη για συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο & την αξία του Εθελοντισμού!

Η ομάδα των Μαραθωνοδρόμων Σερρών που βοήθησε στο Olympus Marathon & Olympus Ultra

Δάφνη Σαρακατσάνη
Γιώργος Θεοχάρης
Βικέντιος Μαγγίρογλου
Κωνσταντίνος Μπέγος
Δήμητρα Τενεκετζή
Σίμος Τενεκετζής
Ελευθέριος Ετεοκλής Χριστοφορίδης